Schoudernetwerk Kennemerland

Schouderpoli Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis heeft speciaal voor mensen met schouderklachten het one-stop-visit schouderspreekuur. Tijdens dit ene bezoek kijken de orthopedisch chirurg, de verpleegkundig specialist en de fysiotherapeut samen naar uw schouderklacht.


Eerst komt u bij de verpleegkundig specialist welke u samen met de fysiotherapeut onderzoekt, waarbij er meteen röntgenfoto’s en een echografie worden gemaakt. Vervolgens bespreekt de orthopedisch chirurg de bevindingen uit het onderzoek en wordt een passende behandeling voorgeschreven.

Deze behandeling kan bestaan uit fysiotherapie, medicatie/ injecties of eventueel een operatie. In de meeste gevallen is een operatie niet nodig, maar mocht dit wel het geval zijn zal de orthopedisch chirurg dit met u bespreken.


Het schouderspreekuur wordt op maandag gehouden op de poli orthopedie van het Spaarne Gasthuis in Heemstede en op dinsdag op de poli orthopedie van het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Noord. In Heemstede wordt het spreekuur meestal gehouden door dr. A. van Noort en in Haarlem-Noord door dr. T.D.W. Alta, zij worden daarin bijgestaan door mw. N. Miedema (verpleegkundig specialist).


Als u een afspraak wilt maken op de schouderpoli, neem dan contact op met de poli orthopedie van het Spaarne Gasthuis via telefoonnummer 023-2240000. Let op, u heeft wel een verwijzing van uw huisarts nodig om terecht te kunnen.


Locatie Schouderpoli Haarlem-Noord

Vondelweg 999

2026 BW Haarlem


Locatie Schouderpoli Heemstede

Händellaan 2A

2102 CW Heemstede